Tots els tractaments de reproducció assistida necessiten diferents medicaments, que permeten estimular el creixement dels fol·licles i la maduració dels òvuls. Aquesta medicació, en la majoria dels casos, és autoadministrable, cosa que permet que la pacient desenvolupi la seva vida amb la màxima “normalitat” possible.
En general, la durada del procés d’estimulació ovàrica en un tractament de reproducció assistida és d’entre deu i quinze dies. Durant aquest temps, les pacients d’Eugin estan sempre acompanyades per un equip de seguiment que les guia i ajuda davant de qualsevol dubte relacionat amb aquest.
Després de la primera visita, el metge et lliurarà un protocol escrit i detallat amb totes les instruccions per saber com funciona. Durant el teu cicle d’estimulació tindràs un contacte TELEFÒNIC amb l’equip de coordinació de manera molt freqüent.
Abans d’iniciar el tractament el teu dossier mèdic i administratiu haurà d’estar complet, i t’aconsellem que tinguis a casa tots els medicaments que t’haurem receptat per no tenir dificultats durant la teva estimulació.
Durant les diferents fases, en funció del tractament realitzat, serà necessari procedir a l’aplicació d’injeccions subcutànies a l’abdomen. Tu mateixa te les podràs realitzar. El dia de la primera visita et lliurarem un pen drive o memòria USB amb una demostració de la manera de preparar i injectar els diferents medicaments. També hauràs de realitzar diversos controls fol·liculars (cada 48-72 h) per tal que puguem avaluar la resposta ovàrica. Aquests controls es poden fer a la clínica, si vius a prop d’Eugin, o te’ls pots fer a la teva ciutat i ens n’hauràs de comunicar els resultats per poder decidir quin és el moment adequat per venir a la clínica.
Per comunicar-nos el resultat dels controls fol·liculars, hauràs de contactar amb nosaltres telefònicament de dilluns a divendres abans de les 18.00 h, per tal que el metge de la clínica pugui donar-te les instruccions sobre com seguir el tractament el mateix dia. El cap de setmana o els dies festius hauràs de realitzar el control fol·licular complet abans de les 13.00 h.
Un cop la resposta ovàrica sigui adequada per a la tècnica desitjada, t’indicarem com i quan has de venir a la clínica (unes 48 hores entre l’últim control i el dia de la tècnica).
Cada control fol·licular consta de:
- Una ecografia per mesurar el diàmetre mitjà de cada fol·licle ovàric i el gruix del seu endometri.
- Una analítica per determinar els teus nivells hormonals.
L’ecografia ens ajuda a comprovar que els fol·licles estan creixent adequadament; és un control visual. Gràcies a l’analítica sabrem si els teus fol·licles maduren d’acord amb allò que es veu a l’ecografia. Per al seguiment a distància necessitem aquests dos exàmens el mateix dia per ajudar-nos a prendre les decisions exactes sobre els següents passos (programació de la tècnica, cancel·lació en cas de desenvolupament anòmal, etc.).
Cada dona respon de manera diferent a cada cicle d’estimulació. El protocol de tractament s’adapta segons la tècnica (IAD/IAC o FIV), l’edat, els antecedents i la seva reserva fol·licular, i no es pot preveure amb exactitud ni amb antelació el moment en què t’hauràs de desplaçar a la clínica. En general, un tractament d’inseminació és més curt que el d’una FIV, i fent els controls fol·liculars et podrem anar donant indicacions concretes.
Les pacients poden notar algunes molèsties derivades del tractament que, això no obstant, els permeten continuar el procés amb normalitat. Els efectes secundaris que pot produir aquesta medicació són els propis del període menstrual, la intensitat dels quals depèn de cada dona i van des d’una molèstia abdominal lleu o un augment del flux fins al mal de cap. També cal destacar que alguns dels medicaments que s’administren pot provocar un envermelliment de la pell, que desapareix al cap de poc temps.
Abans de començar l’estimulació ovàrica, les pacients coneixen de la mà del metge, durant una visita a la clínica, quina és la medicació que s’hauran d’administrar, com l’hauran de preparar i la millor manera de posar-se-la. Igualment, l’equip de suport d’Eugin realitza un seguiment telefònic que permet confirmar que tot va bé, i controla els possibles efectes secundaris, per tal que la pacient estigui al més còmoda possible durant tot el procés.
Si encara tens algun dubte, pots consultar qualsevol tema als nostres experts; ells estan a la vostra disposició per donar-vos tota la informació que necessiteu.
Tens un dubte que no pot esperar?
Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.
Tens un dubte que no pot esperar?
Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.